Kliklijsten

Vroeger werd een schildersdoek op een lijst bevestigd om het doek strak te trekken. De omlijsting was vaak decoratief en maakte een belangrijk onderdeel uit van het kunstwerk. Tegenwoordig is er een moderne oplossing die de traditionele lijst nieuw leven inblaast: kliklijsten. Niet alleen zijn deze lijsten praktisch in gebruik, ze hebben tevens een decoratieve waarde. Ze zijn in diverse maten en uiteenlopende stijlen te bestellen en je kunt eenvoudig een ander kunstwerk, foto of bijvoorbeeld een menukaart in de kliklijst plaatsen. Andere termen voor kliklijst zijn posterframe, fotohouder of klapraam. Op Dipslayshop.nl worden ze kliklijsten genoemd.

Wat zijn kliklijsten?

Normaal gesproken moet je behoorlijk wat werk verrichten om een schilderij of foto in een lijst te zetten. Met kliklijsten wordt dit proces een stuk eenvoudiger gemaakt. Aan de achterzijde is er een frame, de voorzijde kun je eenvoudig loskoppelen. Je plaatst een foto, tekening of print in de lijst en klikt het geheel dicht. Om de afbeelding te beschermen en om het zicht te verbeteren is er nog een transparante folielaag. Het geheel is licht van gewicht en ziet er strak uit in iedere omgeving. Voor thuis aan de wand, in een kantoor of op een bezoekadres waar je klanten ontvangt.

Welke maten kliklijsten kun je kopen?

De meest voorkomende maten die in Nederland worden gebruikt zijn A5, A4 en A3. De A-reeks heeft heeft variaties die steeds verdubbelen in oppervlak. Daarnaast zijn er ook de B-formaten die populair zijn. Het is heel praktisch dat de kliklijsten van Displayshop.nl zijn afgestemd op de meest populaire formaten. Zo kun je eigen prints of foto’s van een fotoshop eenvoudig plaatsen zonder te knippen of snijden.

Naast formaten kun je kiezen uit rechte verstekhoeken of afgeronde hoeken. De rechte hoek kliklijsten worden het meest gebruikt, en zijn in diverse kleuren en afwerking leverbaar. De ronde hoeken zorgen voor een zachtere uitstraling en zijn met name geschikt op locaties met kinderen zoals op school. Zo zullen kinderen zich niet bezeren aan scherpe hoeken. Kijk op de website van Displayshop.nl voor de complete collectie.

Hoe bevestig je een kliklijst?

Het openen en sluiten van een kliklijst is eigenlijk zo eenvoudig dat we verder hier weinig uitleg over hoeven te geven. Bevestiging aan de wand is eveneens eenvoudig. Zo zijn er de zelfklevende lijsten die met dubbelzijdig plakband werken. De ondergrond moet in dit geval vlak zijn. Als je een normale kliklijst hebt dan kun je die eventueel zelf met dubbelzijdige tape vastmaken aan de muur. Zo heb je geen gaten in de muur en hoef je niet te schroeven of boren.